Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен издава автобиография в средата на август

Райконен издава автобиография в средата на август

531
0
Кими Райконен

Автобиография на Кими Райконен ще излезе само след десет дни, разкри самият пилот със свой пост в Инстаграм. В него пилотът на Ферари съобщава, че книгата ще е налична на финландски и шведски от 16 август, а скоро след това ще има и варианти на други езици.

Състезателят е описал живота си досега под заглавие „Неизвестният Кими Райконен” с помощта на Кари Хотакайнен. 38-годишният финландец спечели световната титла във Формула 1 с екипа на Ферари през 2007 г. Кариерата му започва на 10-годишна възраст с картинг, а малко преди да навърши 21 получава възможност да направи тест със Заубер. Швейцарският тим подписва с Райконен за сезон 2001 г. въпреки известно недоволство заради ограничения опит на финландеца в едноместни състезателни автомобили – той има едва 23 старта в такъв тип коли преди да седне в болид от Формула 1. Все пак пилотът получава суперлиценз, а още в дебютния си старт печели точка.

През 2002 г. Райконен отива в Макларън, където остава до 2006-а. След това става пилот на Ферари и със Скудерията печели шампионата през 2007-а. Кара още две години за тима от Маранело, а в края на 2009 г. напуска спорта. През 2010 и 2011 г. Кими се състезава във WRC, опитва силите си и в НАСКАР преди да се върне в F1 с тима на Лотус. От 2014 г. отново е пилот на Ферари.