Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Аз сбърках, така че наказанието бе заслужено

Райконен: Аз сбърках, така че наказанието бе заслужено

87
0
Кими Райконен

Кими Райконен призна, че вината за удара му с Люис Хамилтън след старта на Гран при на Великобритания бе негова. Финландецът завъртя съперника си от Мерцедес и получи от стюардите наказание от 10 секунди в бокса за предизвикване на катастрофа.

„Във втори или трети завой блокирах колелата, бях зад неговата кола и в крайна сметка ударих Люис, който се завъртя. Моя грешка, но понякога така се получава. Състезанието не беше особено… гладко. Аз сбърках, така че наказанието бе заслужено. Изтърпях го и продължих да се боря. Без грешките и санкцията надпреварата ми можеше да е и по-добра, но поне опитах”, обясни Райконен.

Кими получи и две наказателни точки. Стюардите посочиха в решението си, че Хамилтън е оставил достатъчно място от външната страна на трети завой, но пилотът на Ферари е блокирал предно дясно колело и е предизвикал инцидента.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф първо каза, че станалото бе състезателен инцидент, след което обаче продължи с различно определение.

„По думите на Джеймс Алисън (техническия шеф на екипа от Бракли – б.р.), смятаме, че действието бе или умишлено, или некадърно”, заяви Волф пред Скай Спортс F1.

Хамилтън пък използва словосъчетанието „интересна тактика”, за да опише случилото се на трасето.