Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да се доближи до Ферари в Монако, смята Рикиардо

Ред Бул може да се доближи до Ферари в Монако, смята Рикиардо

46
0

Ред Бул може да се доближи до Ферари в квалификацията за Гран при на Монако, смята Даниел Рикиардо.

Повод за оптимизма на австралиеца бе стабилното представяне на тима от Милтън Кийнс в свободните тренировки в четвъртък. Рикиардо даде 16-то време, но съотборникът му Данил Квят се нареди пети във втората сесия, която бе прекъсната от дъжд.

„Мисля, че представянето ни бе прилично. Смятам, че започнахме както трябва. Усещането в колата е добро – няма нещо, което да не работи както трябва. Така че според мен сме горе-долу там, където трябва да сме. Мерцедес са си най-бързи, но зад тях разликите са малки. Ферари все още има предимство, но при една перфектна квалификация може да опитаме да разделим пилотите им. Не ме разбирайте погрешно – ще се изисква сериозно усилие, за да се класираме пред Ферари. Но тук всичко е възможно. Би трябвало да сме поне пред Уилямс. Болидите на Торо Росо отново изглеждат бързи, но мисля, че ще се справим”, обясни Даниел.

Австралийският пилот сподели също така, че имаше проблеми със загряването на гумите и се надяваше на повече слънце в събота.

Рикиардо освен това посочи, че грижите, които спъват тима му от началото на сезона, не са само от страна на Рено: „Мисля, че още преди Испания го знаехме, но състезанието там демонстрира, че вината не е само в двигателя. Смятам, че сега всички го осъзнават, вдигат ръце и казват: „Да, знаем, не сме в желаната позиция”. През последните години сред най-силните страни на Ред Бул бяха аеропритискането, особено във високоскоростните завои. Дори миналия сезон бяхме доста силни в тези участъци. Тази година не превъзхождаме никого по отношение на скоростта. Не сме направили крачката, която по принцип се случва сезон за сезон, а други отбори имат напредък. Губим в няколко аспекта и се опитваме да разберем защо, както и да поправим нещата. Но проблемът не е само в Рено. Знам, че Ейдриан [Нюи] винаги се опитва да е агресивен по отношение на аеродинамиката. Може би това е една от причините (за настоящото положение). В крайна сметка напредък нямаме, докато всички останали като че ли са записали прогрес. Не искам да звуча прекалено критично, но не мисля, че имаме някакво извинение.”

Съотборникът му Квят отбеляза след свободните тренировки, че болидът върви добре и според него екипът се движи в правилна посока.

„Монако е уникална писта, малко необикновена, но смятам, че колата върви както трябва досега. Преасфалтирането е направило пистата малко по-гладка, промените около влизането при басейна са добри. Надявам се времето в събота да е по-добро”, допълни руският пилот.