Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун се извини на феновете за лошото качество на услугата F1...

Рос Браун се извини на феновете за лошото качество на услугата F1 TV Pro

161
0

Отговорникът по спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун се извини на феновете за лошото качество на новата пралформа F1 TV Pro, която беше достъпна за първи път миналия уикенд за Гран при на Испания. Плановете за F1 TV Pro бяха за предоставяне на висококачествена услуга, предлагаща стрийминг на състезанията, квалификациите, свободните тренировки, пресконференциите без реклами, която да е достъпна още от първия кръг на сезона в Австралия.

Последното обаче не се случи заради технически проблеми. Услугата, която е достъпна за около 40 държави, сред които и България, беше пусната в употреба едва за отминалия кръг на Каталуня и струва между 70 и 150 долара на година или 8-12$ на месец в зависимост от държавата.

Но по всеобщо мнение за уикенда в Испания тя не е предложила нужното качество. Често прякото излъчване по интернет (live streaming) насичаше и дори спираше изцяло, след което дълго време не можеше да се зареди.

С оглед на това до потребителите на F1 TV Pro са били изпратени съобщения, че ще им бъде върната част от сумата. По последна информация става въпрос за стойността на двуседмичен абонамент в съответната страна – около 5-10 долара.

„Дебютът на F1 TV Pro не премина много гладко, каза Браун. – Извиняваме се на феновете ни. Но ние се опитваме да издърпаме нашия спорт от положение, в което нито едно от новите ни приложения ( в Испания дебютираха още Twitter Live Show и F1 Vison) не са съществували. Но ще постигнем нужното качество.“