Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул Ринг посреща Формула 1 с дъжд

Ред Бул Ринг посреща Формула 1 с дъжд

168
0
MotoGP,моторхоум,Ред Бул

С много дъжд и доста хладно време австрийската писта Ред Бул Ринг посрещна Формула 1. За разлика от жегата само преди седмица в Южна Франция, в Щирия близо до Грац температурата днес е 14 градуса, а дъждът спира и започва отново непрекъснато.

Прогнозите са за по-топло, но променливо време с дъжд и през следващите дни. Шансовете за валежи в двете сесии в петък са 60%, като в късния следобед се очаква те да спрат. В събота се очаква да бъде облачно и сухо за 3-ата тренировка и квалификацията, като ще има силен вятър от 40 км/ч. Температурите ще бъдат около 20 градуса на въздуха. В неделя ще бъде сухо с променлива облачност до слънчево време, като температурите ще се повишат до 24-25 градуса.

Поради липсата на време и невъзможност колите специално да се подготвят за надпреварата в неделя, пред голяма част от боксовете днес имаше складирани по няколко различни конфигурации предни крила с по-ниско и по-високо притискане.

Екипите пристигнаха направо от Пол Рикар и е цяло чудо, че всичко отново е опънато по конец, като моторхоумите функционират и са блестящи както винаги. Механиците обаче са доста уморени, защото моторхоумът на Мерцедес например се изгражда от 30 човека в рамките на 3 дни, а тимът се пренася с 27 тира. Разстоянието от 1000 км от френската писта само по себе си не е проблем, но в неделя всичко трябва да бъде събрано отново и да отпътува на 1500 км до Великобритания, където следващата неделя е третото поред състезание за 3 уикенда.

Тимът на Ред Бул се възползва от домакинските си възможности и големи ресурси и днес в падока е моторхоумът им от МотоGP вместо този за Формула 1, който директно е бил транспортиран от Франция за Англия. „Домът” на мотористите е по-малък, но с дървен, типично тиролски дизайн и е уютен. По-късно днес се очаква първата среща с медиите в него с Макс Верстапен, защото Даниел Рикиардо ще е на официалната пресконференция.