Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с ново гориво в Унгария, Вандоорн – със сменено шаси

Ред Бул с ново гориво в Унгария, Вандоорн – със сменено шаси

85
0
Макс Верстапен

Ред Бул ще се състезава с ново гориво през уикенда за Гран при на Унгария. Шефът на тима Кристиан Хорнер заяви, че се надява то да помогне на екипа му в битката с Мерцедес и Ферари.

„Мисля, че това е първата такава стъпка по време на сезона. В Ексън се трудиха много упорито върху разработката на горивото. Във Вири (централата на Рено – б.р.) са фокусирани основно върху работата с техния собствен доставчик на гориво, а клиентската позиция е различна от тази на заводски екип”, обясни Хорнер пред motorsport.com.

Той допълни, че събраната досега информация за новото гориво била „окуражаваща”.

Щофел Вандоорн пък е с по-стара версия на шасито на Макларън заради постоянните си напоследък проблеми в управлението. Белгиецът настоял за смяната, след като в продължение на няколко състезателни уикенда изобщо не успя да стабилизира автомобила си. Той обясни, че екипът почти е изчерпал вариантите за промени по болида и затова е предприета тази крачка.

„Смяната не бе никак лесна за отбора, особено като се има предвид, че стартовете са един след друг. Но те се справиха”, допълни Вандоорн.

Той каза още, че тимът не е определил една конкретна област, в която има проблем и се надяваше петъчните тренировки на унгарската писта до Будапеща да преминат по-плавно. В първата сесия Вандоорн бе 16-и, а съотборникът му Фернандо Алонсо – 12-и.