Начало Лайфстайл Рос Браун ще участва в специален преход с личния си Wilson Pilcher...

Рос Браун ще участва в специален преход с личния си Wilson Pilcher от 1904 г.

39
0

Рос Браун ще участва в специален преход – Run Veteran Car Run – с личния си Wilson Pilcher от 1904 г. Събитието се организира от Bonhams и е част от поредица изяви, свързани с автомобилите.

Англичанинът, който се оттегли от Формула 1 в края на миналата година, очаква с нетърпение изпитанието да измине с тази кола разстоянието от Лондон до Брайтън. Колата му е единственият оцелял Wilson Pilcher, произведен във Великобритания. Тя е дело на инженер Уолтър Гордън Уилсън, който участва в създаването на военния танк. Дълги години автомобилът, носещ фамилията му, е съхраняван и изложен в британския танков музей.

– Познавам семейството (на Уилсън), знаех историята на автомобила. Но доста случайно миналата година видях колата в каталог за търг. Поразпитах наоколо… и ми казаха, че може да напусне страната, тъй като е бил проявен интерес от страна на американски инвеститор. Така че се хвърлих в битка – разказва Браун. – Автомобилът е много напредничав за времето си. Има 2,7-литров двигател, полуавтоматична скоростна кутия, която е предшественик на прочутия Wilson Pre-Selector. Взимах уроци, за да го карам, но няма съмнение, че преходът от Лондон до Брайтън ще е изпитание. Животът обаче е, за да си поставяш предизвикателства.

Рос не се притеснява дори от атмосферните условия и възможността да завали:

– Обичам да ходя за риба. Има една поговорка, че няма такова нещо като лошо време – има само неподходящи дрехи. Със съпругата ми ще бъдем добре „опаковани”.

Колата няма да е сред най-бързите, но със сигурност е сред най-интересните и редки модели в събитието.