Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен подписва двегодишно продължение на договора си с Ферари?

Райконен подписва двегодишно продължение на договора си с Ферари?

87
0
Кими Райконен

Кими Райконен ще подпише двегодишно продължение на договора си с Ферари според неназован източник от Маранело. Новият контракт щял да бъде обявен в края на август по време на уикенда за Гран при на Белгия или на Монца за домашния старт на тима. Това би означавало, че финландецът ще остане в Скудерията до края на 2020 г. Тимовете от Формула 1 все още преговарят с Формула Уан Мениджмънт (ФОМ) за промените в спорта след това.

Според информацията Серджо Маркионе възнамерявал да направи Шарл Льоклер съотборник на Себастиан Фетел. Той почина внезапно на 25 юли, след което Луис Камилери стана главен изпълнителен директор на Ферари, а внукът на Джани Аниели – Джон Елкан – президент на Скудерията. Твърди се, че новото ръководство предпочита стабилност в настоящия момент, когато трябва да поеме управлението на компанията.

Райконен е предпочитаният от Себастиан Фетел избор за съотборник. Двамата са в чудесни отношения и не пропускат да го припомнят.

Подробности за промените във Ферари очаквайте в следващия брой на списание ClubS1 (218).

Междувременно Фернандо Алонсо публикува пост в Туитър, който навежда на мисълта, че вероятно ще има някаква новина от негова страна на 14 август. Двукратният световен шампион във Формула 1 трябва да реши как ще продължи кариерата си, а досега нямаше индикации за избраната от него посока. Почивката му приключва тази седмица, тъй като ще участва в 6 часа на Силвърстоун през уикенда. Надпреварата е част от шампионата за състезания за издръжливост, в който Алонсо кара с тима на Тойота. Испанецът спечели тазгодишното издание на 24 часа на Льо Ман – също кръг от WEC – в екипаж с Казуки Накаджима и Себастиен Буеми.