Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Ферари и Мерцедес са твърде бързи в един тур

Рикиардо: Ферари и Мерцедес са твърде бързи в един тур

54
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо трябваше сам да довърши програмата на Ред Бул в петъчните свободни тренировки на пистата Силвърстоун, след като съотборникът му Макс Верстапен катастрофира в началото на втората сесия. Той приключи деня на пета позиция в класирането.

„Времето е горещо като за Силвърстоун. Трябва да внимаваме с всичко при тези температури. Мисля, че това ще е ключът към постигането на добри реглажи за състезанието. Ще се постараем да сторим каквото можем за квалификацията. Според мен Ферари и Мерцедес са твърде бързи в един тур, но ще опитаме да намерим нещичко за надпреварата”, коментира австралиецът.

Верстапен пък имаше доста грижи през деня. В края на първата тренировка спря на пистата с повреда в скоростната кутия, а в началото на втората се удари в предпазните бариери. Обяснението му за инцидента бе, че опитал да е бърз с твърдите гуми и просто изтървал контрола върху колата си.

„За съжаление такъв удар в стената потрошава цялата задна част. Не е хубаво да загубиш цяла тренировка, но преди това се чувствах доста добре в болида. Така че според мен не сме твърде далеч от оптималния баланс. Губим много време на правата. Но тук винаги де чувствам добре, уверен. Мисля, че темпото бе чудесно още в първата сесия с твърдите гуми”, обясни холандският пилот.

Макс възнамерява да направи дълга серия от обиколки в третата свободна сесия утре, за да събере повече информация.

„Разполага и с данните на Даниел, така че би трябвало всичко да е наред”, допълни той.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер каза, че щетите по болида на Макс не били толкова тежки, колкото в екипа очаквали.

„Освен това скоростната кутия в колата му не беше тази, която ще използва в състезанието. Просто е дразнещо да загубиш толкова време във втората тренировка”, добави Хорнер.