Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг определи отношенията с Хамилтън като неутрални

Розберг определи отношенията с Хамилтън като неутрални

37
0

Нико Розберг определи отношенията си Люис Хамилтън с интересната дума неутрални в първата си среща с медиите преди неделната Гран при на Монако.

Пилотът на Мерцедес заяви още, че новината за подписването на новия договор на Люис с тима е по-скоро добра за момента – за състезателя и екипа. Той бе категоричен още, че е доволен от своя собствен контракт и без за знае цифрите в този на неговия съотборник.

„Винаги е било невероятно да се боря с Люис, защото той е изключителен пилот”, каза Нико. „Винаги е било предизвикателство да го победя. Отношенията ни са имали своите пикове и спадове, но сега ситуацията е ОК.”

Розберг бе категоричен, че е знаел, че Люис няма да си тръгне, за да се присъедини към Ферари, защото в момента Мерцедес е най-добрият тим и той е наясно с това.

Нико бе във видимо отлично настроение с пристигането си в падока пеш, от дома си и каза, че успехът в Барселона преди 10 дни би могъл само да му донесе малко повече увереност преди този уикенд, но нищо повече.

„Това е моето домашно състезание и е много важно още от утре всичко да започне добре, с тренировките, с гумите и т.н.”, сподели Нико. „За мен това място е наистина специално. Разбира се, че си спомням как всяка сутрин майка ми ме караше на училище през тунела и си мечтаех да карам един ден в него състезателна кола. Училището ми бе близо, а първият етаж – над падока и се радвахме, когато се налагаше да не учим, а през прозорците гледахме в падока. Спомням си екипа на Макларън с Мика Хакинен и Дейвид Култард.Сега голяма част от приятелите ми ще са тук с мен този уикенд, нищо, че са пръснати по целия свят.”

Розберг бе изненадан от статистиката, че никога не е печелил две състезания подред във Формула 1 и каза, че вероятно сега е моментът да я промени.