Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Катастрофата сутринта не оказа влияние

Райконен: Катастрофата сутринта не оказа влияние

51
0

Кими Райконен бе видимо доста сърдит края на днешния ден в Монако и отговаряше още по-троснато от обичайното за него на въпросите на журналистите.

Той бе категоричен, че ударът тази сутрин в тренировките, при който повреди задната лява част на колата си, не е попречил на неговото представяне и че проблемът бил всъщност загряването на гумите.

„При високи температури може и да сме по-близо до Мерцедес, но на тези нямаше никакъв шанс. Гумите едва загряваха, с първия комплект накрая изобщо нямах сцепление, с втория нещата бяха по-нормални, но имаше трафик”, обясни Кими. „При всички случаи утре ще сме по-близо, колата ще е с повече гориво в началото и загряването на гумите няма да е проблем, но на тази писта изпреварвания не стават.”

Кими обобщи квалификацията като цяло като ужасна и бе категоричен, че това не е най-добрият му ден в Монако, но ще се опита да направи всичко, за да се подобрят нещата утре.

Специален материал за Кими Райконен и неговия начин на каране може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (183), който е в търговската мрежа.