Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Колата изглежда OK

Райконен: Колата изглежда OK

42
0

Кими Райконен заяви след края на днешния първи ден тренировки в Монако, че болидът на Ферари се държи добре на пистата, независимо от ниските нива на сцепление на гумите с асфалта и той няма основание да е недоволен.

„Мисля, че нещата са напълно задоволителни. Колата е OK, гумите загряват доста по-добре, сравнително бързо. Жалко, че не успяхме да натрупаме информация за работа на гумите суперсофт, но за момента нещата изглеждат наистина добре – като притискане, като тракция, нека видим”, сподели финландецът.

Кими използва и в двете тренировки новия аеропакет на SF15-T, след като се отказа от голяма част от него в Барселона преди две седмици.

Себастиан Фетел също изглеждаше доволен след края на днешния ден, в които постигна трето време зад пилотите на Мерцедес. Той каза, че засега проблем остава недозавиването и трудностите със загряването на предните гуми, чиято работа пък е ключова на това трасе, но условията са еднакви за всички и прогнозите са да се подобрят в събота и неделя.

„Жалко е, че не успяхме да съберем никаква информация за работата на суперсофт и нямаме идея как стоят нещата с тях, но ще видим в събота”, отбеляза Себастиан.

Четирикратният шампион не се нае да прогнозира дали с тези гуми или ако вали разликата до Мерцедес може да се намали.