Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не беше нужно да опитваме с ултрасофт

Рикиардо: Не беше нужно да опитваме с ултрасофт

78
0
Даниел Рикиардо

Победителят в днешната квалификация за Гран при на Монако Даниел Рикиардо обясни след нейния край, че за Ред Бул не е било нужно да опитва преодоляване на втория сегмент от сесията с по-твърдите гуми ултрасофт, защото RB14 има достатъчно скорост и всъщност добра работа и с хиперсофт, за да направи утре състезанието и стартирайки с тях.

В четвъртък направиха по двайсетина тура с тях и въпреки че недозавиването е водело до малко грейнинг, сега с натрупването на гума ситуацията се е подобрила и утре те ще са в състояние да направят дистанцията само с един стоп и с тях.

Пилотите на Мерцедес единствени опитаха да преминат Q2 с по-твърдите гуми, но Хамилтън определи поведението на колата с тях като ужасно и се върнаха на хиперсофт. С тях Люис завърши трети и определи това като добро класиране на фона на темпото на съперниците.

„Конструкторите ни създават колата от гледна точка характеристиките на повечето писти, а не конкретно на това трасе”, заяви той след края на днешната битка за по предна позиция.

Себастиан Фетел, който се класира втори, каза от своя страна, че победата на Ред Бул е напълно очаквана, защото това е колата с най-голямо ниво на аеродинамично притискане и най-добра ефективност, а в Канада след две седмици със същите гуми картината може да е друга.