Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Различни стратегии очакват от Пирели в Германия

Различни стратегии очакват от Пирели в Германия

46
0

Различни стратегии по отношение на влизанията в бокса и използването на гумите очакват от Пирели за Гран при на Германия на пистата Хокенхайм идния уикенд. На разположение на отборите ще са типовете, ултрасофт, софт и медиум.

Типът суперсофт е пропуснат за пореден път този сезон. И използването на бързо износващия се ултрасофт ще направи изпълнението на тактиката с един питстоп по-трудна. Трасето има 3 бързи десни завоя, което ще подложи предна лява гума на голямо натоварване.

Смята се, че повечето водещи пилоти ще се опитат да изкарат състезанието с един бокс, потегляйки с ултрасофт и смяна към софт преди средата на дистанцията. При по-високи температури и по-голямо износване може да се наложи използването направо на медиум или на втори комплект софт.

За пилотите, които останат извън 3-ата част на квалификацията, е възможен по-различен подход: стартиране със софт и смяна към медиум в средата на надпреварата, при който не би трябвало да има проблеми с деградацията.

По правилник пилотите трябва да запазят един комплект ултрасофт за 3-ата част на квалификацията и по 1 медиум и софт за състезанието, като само единият от тях е задължителен за използване.

Минималното задължително налягане на гумите, постановено от Пирели, е 21.5 psi за предните и 20.0 за задните. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Очакванията на синоптиците за първите свободни тренировки днес е времето да бъде сухо и топло. За събота за квалификацията се очакват плътна облачност и вероятност за дъжд от 75%. За неделя облачността ще е разпокъсана, но шансът за валежи е над 55%. А това може да обърка планираните стратегии за всички.