Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Руски пилоти кандидати за мястото на Строл в Уилямс

Руски пилоти кандидати за мястото на Строл в Уилямс

108
0
Джийн Хаас

Руските пилоти Никита Мазепин и Артьом Маркелов са основните кандидати за мястото на Ланс Строл в екипа на Уилямс. Очаква се канадецът да премине във Форс Идния още преди края на този сезон, където собственик вече е баща му Лорънс.

Там той ще замени Естебан Окон или Серхио Перес. Мексиканецът е по-вероятно да запази мястото си заради спонсорите си, но изглежда и той търси други варианти, като води преговори с Макларън.

За основен кандидат за второ място в Уилямс първоначално се считаше резервният пилот Роберт Кубица. Сега обаче на преден план излизат двамата руски пилоти, които разполагат със сериозни спонсорски пари.

Мястото на Сергей Сироткин изглежда сигурно, което означава, че в Уилямс може да сформират изцяло руска двойка пилоти. Зад Мазепин стои компанията на баща му Uralkali, която не успя да купи Форс Индия. Маркелов е пилот по развитието на Рено и кара във Формула 2 този сезон.

Заместник-шефът на Уилямс – Клер Уилямс, потвърди, че в определен момент Строл ще напусне тима в посока Форс Индия. Но засега не е ясно кога ще стане това. Доскоро се смяташе, че това може да се случи още за предстоящия кръг на Монца, но явно ще бъде отложено за някой от следващите.