Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочароващ уикенд за Уилямс

Разочароващ уикенд за Уилямс

49
0
Ланс Строл

Разочароващ уикенд записа екипа на Уилямс в Гран при на Австралия. Сергей Сироткин изобщо не стигна до финала, а Ланс Строл финишира едва 14-и на почти обиколка зад победителя.

В хода сесиите на Албърт парк и двамата имаха сериозни проблеми, които дори не им позволиха да разкрият пълния потенциал на колата, който и без това изглежда доста ограничен.

„Бяхме с грешен режим на двигателя в първата обиколка и това бе причината Окон да ме изпревари, обясни Строл след финала. – Също така нямахме допълнителна мощност при рестарта на състезанието след колата за сигурност и загубихме позиция спрямо Льоклер.

Просто се опитвах да стигна до финала, вместо да се състезавам. Имахме много проблеми, които ни костваха много време. Надявам се да намерим решение на проблемите за Бахрейн.“

При Сироткин се оказа, че найлонов плик е влязъл в спирачната система и напълно е блокирал охлаждането на спирачките. Това е довело и до отпадането на руснака.

„Нещата не се развиха според очакванията, каза Сергей. – Не говоря дори за резултатите, които искахме да постигнем, а за това, че не научихме нужното. Това е разочароващо и съм много разочарован. Беше много важно да направя добро състезание.“