Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен №1 във втората сесия, Фетел се удари в стената

Райконен №1 във втората сесия, Фетел се удари в стената

68
0
Кими Райконен,Ферари

Кими Райконен с Ферари беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур, 15-и кръг от шампионата на F1. В същото време неговият съотборник Себастиан Фетел се удари в стената при последната си бърза обиколка с най-меките гуми хиперсофт.

Задната дясна гума на болида и окачването изглежда понесоха сериозни поражения и германецът се прибра в бокса, като повече не се появи на пистата до края. Така германецът пропусна да направи симулации на състезателно темпо с много гориво и меки гуми.

Само на 11 хилядни зад Кими остана Люис Хамилтън с Мерцедес. Трети и 4-и останаха пилотите на Ред Бул. Верстапен и Рикиардо обаче бяха на над половин секунда зад лидера, като Макс бе по-бърз с 1 десета. Ботас се нареди 5-и, а най-добър от останалите бе Сайнц с Рено – 6-и.

 

 

Във втората сесия, която вече беше на изкуствено осветление, пилотите бързо излязоха на пистата и започнаха да записват бързи обиколки. Поведе Ботас с ултрасофт, а времето му беше подобрено бързо от Райконен и Фетел също с ултрамеките гуми. Двамата пилоти на Ферари използват нова хибридна система MGU-H в Сингапур, която е 3-а за сезона и за двамата и те няма да получат наказания.

За кратко Верстапен излезе начело също с ултрасофт, а секунди след това Себастиан и Хамилтън окупираха първите 2 позиции, като пилотът на Ферари записа 1:40.922 мин и изпревари британеца с 0.042 сек. Последният допусна грешка на 14-и завой, като не успя да спре навреме и едва не отнесе движещия се пред него Фетел.

 

 

С подобряването на условията и времената продължаваха да падат. Райконен записа 1:40.570 мин, а Верстапен се доближи на 30 хилядни от него. Фетел също подобри резултата си, но остана на 0.123 сек от съотборника си. Малките разлики затвърди Рикиардо, който стана 3-и на 61 хилядни от Кими.

Хамилтън и Ботас бяха 5-и и 6-и със сериозно изоставане. 30 мин след началото на сесията Валтери бе пуснат за първи път с най-меките гуми хиперсофт. Финландецът не премина добре през последния завой, но въпреки това подобри времето на Кими с над 1 секунда. Хамилтън също с хипермеките гуми свали още 0.6 сек и слезе под 1:39 мин за обиколка.

 

 

В следващите минути Хартли удари леко стената с лява задна гума, а Райконен излезе на пистата с хиперсофт. Ледения записа 1:38.699 мин и беше с едва 11 хилядни по-бърз от Люис. Рикиардо се нареди 4-и, зад Ботас, но бе на почти 9 десети от лидера. В следващи си опит Хамилтън излезе от трасето на завой 1, след като блокира предните гуми.

Верстапен също направи бърз тур с нови гуми хиперсофт, но също като съотборника си в Ред Бул бе далеч от лидерите – на 0.8 сек. Малко след това Фетел стори същото, но удари предната и задната дясна гума на излизане от последния шикан и се прибра в бокса. Макс и Верстапен подобриха времената си, но не отбелязаха голям прогрес. Холандецът бе с половин секунда по-бавен от водача, а австралиецът с 0.6 сек.

 

 

При преполовяването на тренировката пилотите започнаха да правят обиколки с много гориво и по-твърди гуми. В същото време Фетел излезе от колата, като явно му бе съобщено, че няма да може повече да участва в сесията, защото изглежда има повреди по задното окачване.

 

 

В дългите серии Райконен и пилотите на Мерцедес показаха доста близко темпо. В последните минути Маркус Ериксон се завъртя и едва бе избегнат от идващия зад него Алонсо, а Верстапен имаше проблеми с настройките на задвижващата система.