Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Извлякохме максимума

Райконен: Извлякохме максимума

111
0
Кими Райконен

Кими Райконен се качи на подиума на пистата Интерлагос, след като финишира трети в Гран при на Бразилия. Съотборникът му във Ферари Себастиан Фетел завърши шести.

„Беше вълнуващо състезание. Направихме чудесни битки и колата работеше добре през цялата надпревара. Имахме достатъчно скорост, липсваха сериозни проблеми”, заяви Райконен след финала.

„Първият комплект гуми бе много добър, но ги съсипах, опитвайки се да изпреваря Мерцедес-а. След смяната колата вървеше както трябва. Относно стратегията – сторихме това, което сметнахме, че ще е най-добро за нас. Можем да обсъждаме много неща, но днес извлякохме максимума. Резултатът не е най-добрия възможен, но според мен по-силно класиране не бе постижимо.”

„Що се отнася до титлата при конструкторите, то бяхме наясно, че щеше да е трудна битка. Дадохме най-доброто от себе си, но за съжаление не бе достатъчно. Най-добрият отбор спечели.”

Фетел каза, че за него състезанието не бе леко и не бе доволен от шестото си място.

„Автомобилът бе труден за управление, имах грижи с карането дори на правите. Но се радвам за Кими и за подиума, защото това е добър резултат за нас, макар и да не взехме короната при екипите. Наистина не смятам, че стартирането със софт бе предимство, защото суперсофт издържаха по-дълго от очакваното. В началото стартът ми тръгна добре, но после нямаше къде да отида. Мисля, че нямахме достатъчно прилепяне в S-овете, Люис [Хамилтън] и Валтери [Ботас] работеха заедно и нямах шанс. После Макс [Верстапен] ни изпревари, тъй като бе по-бърз. Мерцедес бяха по-силни от нас тази година и можем само да ги поздравим”, допълни Фетел.