Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен научил, че няма да кара за Ферари през 2019 г. на...

Райконен научил, че няма да кара за Ферари през 2019 г. на Монца

146
0

Кими Райконен потвърди днес в Сингапур, че е научил, че няма да кара за Ферари през следващата година на Монца по време на уикенда за Гран при на Италия. Такива бяха и спекулациите в падока, като според тях финландецът е бил информиран от президента на Скудерията Джон Елкан в неделя сутринта преди състезанието, че на него няма да се разчита през следващия сезон.

След като е разбрал новината, Кими е започнал преговори със Заубер, като явно двете страни са се разбрали много бързо и във вторник минути след новината, че няма да кара за Ферари, бе обявено, че Ледения е подписал 2-годишен договор със Заубер. Мястото му в Маранело ще бъде заето от младия Шарл Льоклер.

Райконен поясни, че не е водил преговори със Заубер да заема и управленска позиция в тима, каквито информации в появиха във финландските медии, като договорът му за следващите 2 години е само да се състезава. Кими обаче не изключи възможността след 2-та сезона той да се занимава с нещо друго.

Запитан по време на пресконференцията на ФИА защо е решил да премине в Заубер, Кими отговори: „Имам своите основания и толкова. Не ме интересува какво мислят другите, след като съм щастлив от решенията си. Винаги съм казвал, че ще се откажа от F1, когато усещам, че е дошъл точния момент.“

След това Кими беше попитан дали състезанията продължават да го вълнуват, на което той явно се ядоса след обясненията преди това и отговори: „Всъщност вече не. Подписах договор само да си играя психологически игрички с вас медиите и в следващите 2 години няма да съм щастлив.“

Кими отговори в същия закачлив стил и на въпроса дали ще помага на съотборника си Себастиан Фетел да спечели световната титла. Финландецът каза, че очевидно е в състояние да кара само едната кола на Ферари.