Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен недоволен от 3-ото място

Райконен недоволен от 3-ото място

56
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че не е доволен от класирането си в Гран при на Унгария, въпреки че стана 3-и и се качи на подиума. Неговият съотборник Себастиан Фетел завърши 2-и, а победата взе Люис Хамилтън с Мерцедес. А преди уикенда се очакваше Ферари да има предимство на бавното и спънато трасе край Будапеща.

„Не го усещам като много добро състезание, въпреки че съм на 3-о място, каза Кими, който бе със стратегия с 2 спирания в бокса, докато другите пилоти в челото бяха с едни стоп. – Смятам, че имахме много добра скорост, но случилото се в квалификацията и това след старта ни позволи да използваме скоростта си само когато настигахме други пилоти.

В крайна сметка последното проработи. Натиснах Валтери и Себастиан и те в нито един момент нямаха свободата да намалят темпото и да се грижат за гумите си. И спечелих една позиция спрямо Ботас. Беше забавно да натискам, защото спрях на 2 пъти в бокса и можех да карам на пълна газ.“

Райконен заяви още, че липсата на течност за пиене по време на състезанието не е бил голям проблем. От тима бяха забравили да я свържат с пилота преди началото на състезанието. „Състезанието мина много бързо, като натискахме през цялото време и това не беше сериозен проблем“, обясни Кими.