Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен няма да остане във Ферари, обявяват новината утре

Райконен няма да остане във Ферари, обявяват новината утре

96
0
Кими Райконен

Кими Райконен няма да остане във Ферари през следващия сезон, като новината щяла да бъде обявена официално утре, пишат италианските медии. Въпреки силното си представяне този сезон договорът на финландеца нямало да бъде подновен.

Според Corriere dello Sport президентът на Ферари Джон Елкан вече е разговарял с Кими и му е казал, че тимът няма да разчита на него за 2019 г.

Sky Italia пък съобщава, че за утре има насрочена среща в централата на Скудерията, на която новината щяла да бъде обявена официално пред медиите.

Смята се, че в събота на Монца Кими е бил уведомен за това, че догодина няма да кара за тима и затова не е бил особено склонен да помага на Фетел в битката с Хамилтън в квалификацията и след това в хода на състезанието в неделя.

Райконен ще бъде заменен от младия талант на Заубер Шарл Льоклер, с който тимът имал подписан договор още докато президент беше Серджо Маркионе, който почина в края на юли.

При това положение място за Кими в решетката във Формула 1 догодина трудно ще се намери. Вариант за него е да се върне в Заубер, където да заеме мястото на Льоклер.