Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен отпаднал заради проблем с турбото

Райконен отпаднал заради проблем с турбото

82
0
Кими Райконен

Кими Райконен е отпаднал от Гран при на Испания заради предполагаем проблем с турбото. От екипа на Ферари още не са обявили официално причината, но се смята, че става въпрос за проблем с турбото.

А именно то беше сменено след петъчните тренировки, заедно с двигателя с вътрешно горене и хибридната система MGU-H като предпазна мярка след загубата на мощност във втората сесия. Така финландецът кара с нови компоненти в събота и в състезанието в неделя.

В 26-ата обиколка от надпреварата обаче той забави темпото, оплаквайки се от загуба на мощност. Два тура по-късно той се прибра в бокса и не продължи. Ако се окаже, че и при двата проблема турбото е терминално повредено, то за следващото състезание Кими ще трябва да използва 3-о такова при 3 разрешение за целия сезон. И при следваща смяна той ще трябва да изтърпи наказание в стартовата решетка.

„Много съм разочарован. Нямаше какво повече да направя каза Кими. – В един момент започнах да губя мощност. Можех да продължа да се движа, но не с пълна скорост. Затова се прибрах в гаража. Още не знаем какъв точно е проблема. Трябва да върнем колата във фабриката и да проверим какво се е случило.”