Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен иска повече мощност

Райконен иска повече мощност

32
0

Кими Райконен поиска повече мощност от Мерцедес, ако искат да се бори за титлата през 2004 г. Екипът на Макларън като че ли не успява да изгради постоянно добро темпо по време на тестовете през последните седмици. Затова, въпреки че подобри рекорда на трасето във Валенсия, Райконен смята, че му трябва повече мощност и по-голяма издръжливост.
– Предполагам, че ни трябва повече мощност, но не е толкова лесно да я намерим. Сигурен съм, че не сме на нивото на BMW (Уилямс) и някои други в момента, но първото, което трябва да направим, е да се опитаме да постигнем добра издръжливост на мотора – заяви Кими. – Знаем кои са причините за това, че не вървим добре, така че се надяваме да оправим нещата. Има още работа по колата, но поне тя е здрава и се надявам, че ще успеем да подобрим и скоростта.
В момента съперниците на Макларън определено съвсем не са наясно дали Сребърните стрели наистина не се справят или просто не показват реалните си възможности преди първата надпревара за сезона в Австралия. Повечето мнения гласят, че понастоящем екипът от Уокинг не изглежда голяма заплаха, но в същото време не трябва да се допуска грешката да бъде отписван от борбата за титлата. Преценки и изводи от предсезонните тестове поначало е трудно да се правят, така че единствено реалната надпревара ще покаже възможностите не само на Макларън, но и на всички останали тимове.