Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Поне сме направили стъпка в правилната посока

Райконен: Поне сме направили стъпка в правилната посока

36
0

Кими Райконен изглеждаше доста ядосан, след като излезе от колата си при отпадането от вчерашната Гран при на Малайзия. Оказа се обаче, че финландецът е твърдо решен да гледа на нещата откъм позитивната страна.
Райконен отпадна докато вървеше четвърти вчера на Сепанг. Въпреки разочарованието Кими разсъждаваше философски за случилото се, заявявайки, че се радва на прогреса направен от отбора му в сравнение с първия старт за годината в Мелбърн.
– Никога не е приятно да не завършиш състезание, при това не само за мен, а и за целия екип. Необходимо е да станем по-конкурентноспособни, но поне сме направили стъпка в правилната посока и аз знам, че всички ще продължат да работят упорито.
Днес (б.р. – вчера) бяхме по-близо до спечелването на подиум, но при първия ми питстоп имаше проблем със системата за дозареждане и загубихме важни секунди спрямо БАР, така че Дженсън спечели третото място. Няколко обиколки по-късно се счупи трансмисията ми и за мен състезанието приключи. Надявам се да направим още една стъпка за Бахрейн – каза Райконен.
Съотборникът му Дейвид Култард завърши шести и също отбеляза напредъка на Макларън, въпреки че не бе във възторг от класирането си.