Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ралф Шумахер готов да си тръгне от Уилямс

Ралф Шумахер готов да си тръгне от Уилямс

36
0

Ралф Шумахер е готов да напусне Уилямс в края на тази година, ако от екипа не изпълнят финансовите му условия. Немският пилот заяви това пред вестник “Билд ам Зонтаг” по повод прекъснатите преговори между мениджъра му Вили Вебер и екипа.
– Би било тъжно, но не мога да позволя да бъда третиран по подобен начин от Уилямс. Понякога ми е трудно да разбера определени неща, които се случиха през последните няколко месеца – каза Ралф.
Шумахер-младши иска от Франк Уилямс заплата от $15 млн. – в момента получава $12 млн., но според източници близки до отбора му се предлагат доста по-малко пари, ако иска да продължи да кара за тима от Гроув. И Сър Франк, и техническият директор Патрик Хед смятат, че заплатите на пилотите са скочили твърде много през последните няколко години. Според тях състезателят трябва да си заслужи парите, докато Ралф е много бърз, но непостоянен в представянето си. В Уилямс също така смятат, че могат да си намерят добър пилот за по-малко пари, ако имат най-добрата кола. Тази теория вече се е доказала неколкократно, а и наблюдатели припомнят, че Сър Франк не обича да бъде изнудван – той изгони Найджъл Менсъл, Ален Прост и Деймън Хил когато бяха световни шампиони и искаха увеличение на заплатите.