Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Раздялата на Кими с Ферари е загуба за F1, твърди Тото Волф

Раздялата на Кими с Ферари е загуба за F1, твърди Тото Волф

69
0
Кими Райконен

Раздялата на Кими Райконен с Ферари е загуба за Формула 1. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Финландецът бе освободен от Скудерията и премина в екипа на Заубер. На негово място в тима от Маранело бе привлечен Шарл Льоклер.

„Според мен това, че Райконен няма да е в кола, с която да може да печели, е голяма промяна за спорта, каза Волф. – Той е забележителна личност. В тези времена, обсебени от социални мрежи и неконтролируем егоизъм, той остава верен на себе си. Той си има принципи, на които продължава да бъде верен, и е автентичен.

Именно това обожават феновете. Това, че Кими няма да е във Ферари, е загуба за всички. Но поне не е извън спорта. А Алонсо си тръгна. Можем да кажем, че губим две уникални личности. Кими и Ферари в комбинация бяха много атрактивни.

Волф заяви още, че хората твърде много коментират въпроса дали Райконен трябва да продължава да се състезава, ако не е в печеливша кола. „Всички сме във Формула 1, за да се забавляваме и да бъдем щастливи, така че ако пилотирането наистина му харесва, тогава е прав да се отдава на страстта си“, завърши австриецът.