Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на Хонда през 2018 г. беше непостоянно, разкри Гасли

Развитието на Хонда през 2018 г. беше непостоянно, разкри Гасли

89
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Развитието на задвижващата система на Хонда през миналата година е било непостоянно. Това разкри пилотът на Торо Росо до миналия сезон и настоящ на Ред Бул Пиер Гасли.

Миналия сезон екипът от Фаенца ползваше продуктите на японците, а след сериозния напредък по отношение на мощността и надеждността, през тази година те ще бъдат внедрени и в болидите на Торо Росо.

„Развитието при Хонда никога не беше постоянно, каза Гасли пред racefans.net на популярния журналист Дитер Ренкен. – Понякога не откриваш нищо в продължение на 8 месеца и след това изведнъж те опитват нещо на диното, което проработва и получаваш 4 десети по-добро време на обиколка.

Може би тази зима те ще намерят нещо, което ще ни даде половин секунда и ще ни постави в много по-силна позиция. В Хонда определено не са наваксали изоставането си напълно, но заличиха голяма част от дефицита си. И не очаквам останалата част да бъде наваксана още от началото на новия сезон.“

Според Гасли в хода на сезона от Хонда ще доближават все повече лидерите от Ферари и Мерцедес, но той не се наема да прогнозира кога точно японските агрегати ще настигнат водещите като мощност. Смята се, че в края на миналия сезон в Хонда са изпреварили Рено по отношение на конските сили.