Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул без особени очаквания за квалификацията

Пилотите на Ред Бул без особени очаквания за квалификацията

28
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен бе най-бърз в първата петъчна тренировка на пистата Интерлагос, но изгуби половината от втората сесия заради технически проблем. В края на деня той обясни, че е доста доволен от колата си.

„Поведението бе добро, но попаднах в трафик в бързата си обиколка, а смятам, че можех да подобря още малко времето си. Тази писта по принцип не ни пасва и нямам някакви особени очаквания за квалификацията, съсредоточени сме върху състезанието. Темпото ми в дълга серия изглеждаше прилично”, обясни Верстапен.

„Пропуснах част от следобедната сесия и не успях да свърша всичко, което исках, но това не е проблем”, допълни той.

Даниел Рикиардо е със сменено турбо и това означава наказание (преместване с пет места назад на стартовата решетка). Причината се оказаха действията на един от маршалите в Мексико – след отпадането на австралиеца пяна от пожарогасител е влязла в изпускателната система и е довела до повредата.

„Миналата седмица ми се обадиха по телефона и ми обясниха какво е станало. Тъкмо почти бях преодолял отпадането, когато звъннаха, но тогава вече бях… каквото, такова. Наказанието не помага, но темпото следобед бе по-добро, постигнахме чудесен прогрес между двете тренировки. Интерлагос е сложно трасе, трудно се постигат перфектни реглажи. Все още сме на три десети от секундата назад, така че преследването на полпозишън едва ли е възможно при подобни условия”, коментира Рикиардо.