Начало Картинг Картинг финал и супер дрифт шоу във Варна този уикенда

Картинг финал и супер дрифт шоу във Варна този уикенда

156
0
Red Bull Kart Fight

На уникално шоу ще станат свидетели жителите и гостите на Варна този петък и събота (14-15 септември). На картинг писта „Варна“ ще се проведе големият финал на най-мащабното картинг състезание за любители Red Bull Kart Fight., и успоредно с това Balkan Drift Super Cup, който ще събере топ дрифт пилоти от 5 държави в борба за купата на Балканите.

Между двата финала на дрифт пилотите от Топ 16 и Топ 8 зрителите ще могат да се насладят на големия финал на Red Bull Kart Fight, с вече ясни 9 от 12 финалисти, с топ резултати след квалификациите в Стара Загора (Картинг писта Биго карт), Пловдив (Картинг писта Лаута) и София (Картинг писта София Картинг Ринг). Сред тях е и миналогодишният победител Веселин Паунов, който завърши втори на квалификацията в София. Последните трима участници в големия финал ще станат ясни в петък, когато приключва квалификацията във Варна. Те ще се състезават за голямата награда – посещение на пистата Red Bull Ring в Австрия с тестове на KTM X-Bow.

За купата на Balkan Drift Super Cupще се борят най-добрите дрифтъри от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. На пистата ще излязат европейският шампион Павлин Пенев, дрифт-звярът на двукратния европейски шампион Александър Язов, който ще бъде каран от Стефан Петров. Сред участниците са още Красимир Стефанов (трикратен шампион на България), Стефан Стефанов (двукратен шампион на България и шампион на Румъния), Силвио Гоцев и други.

ПРОГРАМА 15 СЕПТЕМВРИ

16:00-17:30 Свободни тренировки Balkan Drift Cup (Топ 16)
18:00  Официално откриване
18:30 – Финали Топ 16
19:30 – Начало на Red Bull Kart Fight Bulgaria 2018
21:00 – Финали Топ 8
22:00 – Награждаване

***********

За Red Bull Kart Fight 2018: все още всеки желаещ може да се включи в последната квалификация на картинг писта „Варна“. Условията за участие е да има навършени 18 години и да подаде заявка за участие в шампионата  след създаването на профил в RaceFacer.com (онлайн или на място на всяка картинг писта).  Като допълнителен бонус от RaceFacer.com за всеки участник е 20% ОТСТЪПКА от цената за пилотиране на картинг в рамките на квалификацията.

За Balkan Drift Super Cup : билети се продават в дните и на място на събитието – Картинг писта Варна, като с всеки закупен билет посетителите получават подарък карта за отстъпка в верига бензиностанции и талон за 40% отстъпка за пилотиране на картинг до 31 октомври.