Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с най-агресивен избор на гуми от водещите тимове за Монако

Ред Бул с най-агресивен избор на гуми от водещите тимове за Монако

60
0

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо са направили най-агресивен избор на типове гуми за уикенда за Гран при на Монако в края на следващата седмица. Това е първото състезание за сезона, в което пилотите могат сами да избират по колко комплекта гуми да използват в уикенда от всеки от предоставените от Пирели 3 типа. В случая това са 3-те най-меки смеси – софт, суперсофт и ултрасофт.

Рикиардо и Верстапен са подбрали 11 комплекта ултрасофт и само по 1 софт и суперсофт. По правилник пилотите трябва да заделят по един чифт софт и суперсофт за състезанието, като само единият е задължителен за използване в него. За 3-ата част на квалификацията пък те трябва да запазят един комплект ултрасофт.

Същият избор като Ред Бул са направили пилотите на Уилямс и Рено – по 11 комплекта ултрасофт, и по 1 суперсофт и софт. С една идея по-предпазливи са пилотите на Ферари – по 10 ултрасофт, 2 суперсофт и 1 софт. Шампионите от Мерцедес са още по-консервативни – по 9 комплекта ултрасофт, 3 суперсофт и 1 софт за Хамилтън и Ботас. 

Изборът на всички пилоти можете да видите на графиката вдясно: