Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул с по-консервативен избор на гуми спрямо Мерцедес и Ферари за...

Ред Бул с по-консервативен избор на гуми спрямо Мерцедес и Ферари за Франция

58
0
гуми,Пирели

Тимът на Ред Бул е направил по-консервативен избор на гуми спрямо Мерцедес и Ферари за Гран при на Франция в края на следващата седмица. Рикиардо и Верстапен се избрали по 7 комплекта ултрасофт, 3 суперсофт и 3 софт за уикенда на Пол Рикар.

В същото време Хамилтън и Фетел са заявили по 9 комплекта ултрасофт, 3 суперсофт и само 1 софт. Техните съотборници в Мерцедес и Скудерията Ботас и Райконен са направили доста близък избор – 9 комплекта ултрасофт, 2 суперсофт и 2 софт.

Най-агресивни от всички са в Уилямс. Ланс Строл и Сергей Сироткин са заложили на по 10 комплекта ултрасофт, като първият има 2 чифта суперсофт и 1 софт, а вторият 1 суперсофт и 2 софт.

По правилник пилотите трябва да заделят по 1 комплект ултрамеки гуми за 3-ата част на квалификацията и по 1 суперсофт и софт за състезанието, като само единият от двата е задължителен за използване.

За това състезание, както бе в Испания, гумите ще имат 0.4 мм по-малка дебелина на повърхностния слой. Намаляването води до по-малка контактна площ на гумата и по-лесното й загряване, без да се образуват мехури.

Изборът на всички пилоти можете да видите на графиката горе: