Начало Лайфстайл Рено представя шоуто си в Дубай

Рено представя шоуто си в Дубай

41
0

Въпреки настоящия затруднен икономически климат отборът на Рено отново ще стартира своето шоу – този път с визита в Дубай, която ще се проведе в края на тази седмица.

Болидите на французите от Формула 1 ще бъдат демонстрирани на серия места из града по време на четиридневното събитие, което ще се проведе от 9 до 12 март. В предишни години Рено са посещавали градове като Ротердам, Лисабон, Делхи, а неотдавна – Сао Пауло.

За Дубай бе потвърдено присъствието на Нелсън Пикет младши и Ромен Грожан, както и на демонстрационния им пилот – Адам Кан.

Плановете за шоуто в Дубай включват преминаване през пустинята с последния R28, както и гонки с някои от най-мощните суперавтомобили в света. Основната демонстрация пък ще бъде на огромна плаваща платформа, построена в лагуната срещу най-високия небостъргач в света.

„Дубай е един от най-страхотните градове в света – и определено идеалното място за домакинство на шоуто ни“ каза Пикет младши. „Шансът да посетя Дубай и да покажа на хората качествата на Формула 1 е нещо, което очаквам с нетърпение.“

Така докато плановете за построяване на първия тематичен парк за Формула 1 бяха временно преустановени поради липса на средства, то поне опцията с шоуто на Рено остава.