Начало Лайфстайл Рено завършиха своето шоу в Дубай

Рено завършиха своето шоу в Дубай

34
0

Екипът на Рено завърши благополучно шоуто си в Дубай, като демонстрациите бяха поведени от Нелсън Пикет младши, третия пилот на тима, Ромен Грожан, както и Адам Кан.

Това бе седма година за програмата на Рено, като тазгодишната кампания започна с уникален формат, при който R28 направи демонстративни кръгчета на серия нестандартни места из Дубай, включително пустинята и Дубай Аутодром. Центърът на шоуто обаче бе събитието пред най-високата сграда в света – Бурж Дубай – обявена за такава на 17 януари тази година. Любопитното бе, че въпросната демонстрация всъщност се проведе на специално построена плаваща платформа.

Същевременно кулминацията на шоуто бе, когато Пикет младши се спусна със своя R28 в „Ски Дубай“ – закритo ски съоръжение. Оборудван със специално адаптирани гуми Бриджстоун за сняг с шипове, Пикет направи страхотно шоу. На инженерите на Рено са им били необходими съответно 16 часа, за да поставят 2016 шипа в гумите на колата. Всички обаче подчертават, че резултатът си е струвал.

В края на събитието Пикет каза: „Визитата ни в Дубай бе нещо страхотно и представлява истински успех за Рено. Взехме със себе си много оборудване, като направихме някои необичайни неща, които се надявам да са се харесали на феновете. Да карам болид на сняг бе нещо, което никога не съм смятал, че може да стане, а се оказа, че е много забавно.“