ГП на след:
Последно състезание: OAE

Републикански шампионат по картинг „КУПА БЪЛГАРИЯ”

11.10.2006 | Мария Панайотова | коментараЗа първи път в своята история Картинг писта „Лаута” ще е домакин на „КУПА БЪЛГАРИЯ” – републикански шампионат по картинг, от 13. до 15.10.2006г. Участие в него ще вземат над 40 професионални пилоти от спортни клубове от цялата страна, разпределени в 5 класа /Mini, Senior, ICA Junior, ICA, ICC/.

Официалният старт на състезанието е на 15.10.2006г. /неделя/ в 11:00ч., в петък и събота са свободните тренировки и тренировките за полпозишън.

Републиканският шампионат по картинг за КУПА БЪЛГАРИЯ се провежда за трета поредна година и е част от официалния календар на БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КАРТИНГ СПОРТ. През този сезон състезанието се организира с подкрепата на GLOBUL.

Шампионатът ще продължи три дни, като самото състезание ще се състои от полуфинална и финална част, а не от два манша. Така победителят и носител на КУПА БЪЛГАРИЯ ще бъде определен не по точкова система /както е в Държавнто първенство по картинг/, а по реда на завършване. В тазгодишното издание на шампионата ще бъде пуснат един допълнителен клас - World Formula, който е в България от две години и има полупрофесионален статут. Интересното при него е, че картовете ще бъдат пилотирани от бивши състезатели по картинг, които скоро са приключили своята състезателна кариера в картинг спорта.

Входът за състезанието е свободен. Всеки от зрителите на високоскоростната надпревара ще има възможността да участва и да спечели i-mode телефон. Условията са лесни: Всеки, който провери в i-mode отговорите на въпросите от талона, попълни го правилно и пусне талона в лотарийната кутия при промо екипа на Глобул по време на състезанието на 14.10. /събота/ и 15.10. /неделя/ ще участва в томбола за i-mode телефон, осигурен от Глобул. Наградата ще бъде изтеглена на 15.10. /неделя/ и щастливецът ще я получи веднага след като предостави документ за самоличност на място.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти