Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо е фаворит в Австралия, заяви Хамилтън

Рикиардо е фаворит в Австралия, заяви Хамилтън

85
0
Даниел Рикиардо,Люис Хамилтън

Даниел Рикиардо е фаворит за победата в Гран при на Австралия. Това смята световния шампион Люис Хамилтън от Мерцедес. Според британеца това не се дължи на факта, че пилотът на Ред Бул ще кара в домашното си състезание, а защото колата му ще е най-добрата на трасето Албърт парк.

„Мисля, че в Ред Бул са фаворити, каза Люис на пресконференцията на ФИА преди началото на състезателния уикенд. – И не защото Даниел си е в Австралия, а защото Ред Бул е тимът, който всички трябва да следят. Те свършиха страхотна работа.

Те имат повече притискаща сила от всички. А на тази писта се изисква високо ниво на притискане. На други писти, където на се изисква толкова прилепяне, те можем би ще имат проблеми, но този уикенд смятам, че ще е трудно да бъдат победени.“

Рикиардо от своя страна каза, че се надява Люис наистина да е прав и Ред Бул да има шанса да се бори за световната титла. Според него Мерцедес, Ред Бул и Ферари отново ще са отборите, които ще се борят за победите, като той се надява да може да достигне до място на подиума в Австралия.