Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Верстапен се надяват на дъжд в квалификацията

Рикиардо и Верстапен се надяват на дъжд в квалификацията

45
0
Даниел Рикиардо

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо се надяват на дъжд в квалификацията в Австралия утре, за да имат шансове да се борят за полпозишъна с Люис Хамилтън и Валтери Ботас от Мерцедес.

Във втората свободна тренировка Макс Верстапен изостана само на 0.127 сек от най-бързия Хамилтън, а Рикиардо бе на 0.8 сек с доста по-бавните гуми софт срещу ултрасофт на тези в челото на класирането.

„Днес на сухо не изглеждахме зле, което е добре, но мократа писта ще ни даде повече шансове, каза Рикиардо. – Последната квалификация на дъжд тук беше през 2014 г. и не се представихме лошо (Даниел се класира 2-и). Затова се надяваме да направим отново същото.“

„Надявам се, че утре ще бъде мокро, каза Верстапен. – Тогава скоростта не зависи толкова от двигателя. Нашата кола обикновено работи много добре на дъжд и аз се забавлявам при такива условия.“

Верстапен каза още, че е доволен от поведението на колата, но има още къде да бъде подобрявана. Според Рикиардо, ако той е успял да направи бърза обиколка с гумите ултрасофт (опитът му бе прекъснат от спирането на сесията), то той е щял да заеме 3-ата или 4-ата позиция в подреждането.