Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо може да избегне наказание в решетката в Монреал

Рикиардо може да избегне наказание в решетката в Монреал

40
0

Даниел Рикиардо може и да не получи наказание в стартовата решетка за Гран при на Канада. В предния кръг в Монако той спечели състезанието, но получи повреда в хибридната система MGU-K.

Първоначално главният съветник на тима Хелмут Марко каза, че проблемът е оправим и няма да се налага смяна. По-късно техническият шеф Ейдриън Нюи обаче заяви, че повредата не може да бъде отстранена и ще бъде нужна смята. А това означава използването на 3-а MGU-K за сезона при разрешени 2 или десет места наказание в решетката.

Сега обаче в екипа са решили да внедрят първата MGU-K за сезона, която беше ползвана в Австралия и Бахрейн, и след това сменена по време на уикенда в Гран при на Китай.

„За момента няма да имам наказание, каза Даниел. – Освен ако нещо не се случи в тренировките и се наложи смяна. Но такова може да имам във Франция на Пол Рикар. Ако така или иначе ще трябва получа санкция, предпочитам да я изтърпя там.”

Рикиардо обаче отказа да даде по-конкретни отговори относно бъдещето си и дали е подписал договор с Мерцедес или Ферари. Запитан дали победата в Монако е повишила цената му, Даниле отговори: „Може би”.