Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо няма да получи наказание в решетката за Унгария

Рикиардо няма да получи наказание в решетката за Унгария

69
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул

Даниел Рикиардо не очаква да получи наказание в решетката за предстоящата Гран при на Унгария на пистата Хунгароринг в края на тази седмица.

Пилотът на Ред Бул стартира от дъното на грида в предния кръг в Германия , след като използва нова хибридна система MGU-K, батерия и електронен блок. Всички те бяха 3-и за него за сезона при разрешени 2, което означаваше наказание от общо 20 места в решетката.

В самото състезание на Хокенхайм обаче Даниел отпада след проблем в задвижващата система, което веднага породи предположения, че той ще получи още санкции за смяна на компоненти.

Говорител на Ред Бул каза, че за уикенда на Хунгароринг обаче санкции за Рикиардо не се очакват. „Частта, която се е повредила (не се уточнява точно каква е тя), ще бъде сменена с такава от вече използваните през сезона“, се казва в съобщението.

За Унгария се очаква Рикиардо и Верстапен да са сред кандидатите за победата с оглед на характеристиките на трасето с много завои и само една по-дълга права, което пасва на пакета на Ред Бул с двигател Рено.