Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Победата в Китай не е достатъчна да ме убеди да остана...

Рикиардо: Победата в Китай не е достатъчна да ме убеди да остана в Ред Бул

85
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че победата му в Гран при на Китай миналия уикенд за момента не е достатъчна да го убеди да подпише нов договор с тима. Сегашният контракт на австралиеца изтича в края на тази година и засега не е подновен. Неговият съотборник Макс Верстапен вече се обвърза с тима до края на 2020 г.

Рикиардо не веднъж е казвал в последните месеци, че би останал в екипа от Милтън Кийнс само при положение, че може да се бори за титлата в следващите години. За момента този сезон колата на „биковете“ показва достатъчно добра скорост в състезанията, за да се бори за челните позиции.

„Искам да съм в най-добрата кола, заяви Рикиардо. – Миналия уикенд доказах, че мога да побеждавам. Ако успеем да спечелим още няколко състезания с Ред Бул, тогава нещата ще изглеждат доста атрактивно за мен да остана. Ако не, най-вероятно ще видя какви са ми другите възможности.

Ако във всяко друго състезание финишираме на 6-о място, тогава оставането ми няма да е най-добрия вариант. Още е рано да се каже дали можем да се борим за титлата тази година. Ако успеем да спечелим и след 2 седмици в Баку, тогава бих ви дал положителен отговор. Победихме в Китай, но трябва да постигаме редовно подобни резултати.“

Според последните спекулации Рикиардо може да премине във Ферари догодина, където да замести ветерана Кими Райконен, или в Мерцедес, при положение, че Валтери Ботас не се представи убедително този сезон.