Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо подписал споразумение с Ферари

Рикиардо подписал споразумение с Ферари

113
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е подписал споразумение с Ферари, с което да води преговори за подписването на договор с тима от Маранело, без да може през това време да преговаря с други отбори. Това твърди Марк Хюз от популярното издание Motorsport Magazine.

Според информацията е сключено споразумение, според което австралиецът и Скудерията започват да водят преговори, като в същото време нито една от двете страни не може да води такива с друг отбор или съответно пилот до 30 юни тази година.

Договорът на Рикиардо с Ред Бул изтича в края на тази година, като той на няколко пъти заяви, че иска да остане, но това може да стане при положение, че получи достатъчно добра кола, с която да се бори за титлата. Ако това не се случи, той каза, че има повече от една опция за бъдещето си в F1.

Ако не се разбере с Ферари, Рикиардо може да подпише нов договор с „биковете“ или да премине в Мерцедес, където да замени Валтери Ботас при положение, че финландецът не се представи убедително този сезон. Другият пилот на Ред Бул Макс Верстапен вече поднови договора си до 2020 г.