Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо разочарован от темпото на Ред Бул

Рикиардо разочарован от темпото на Ред Бул

46
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо остана разочарован от темпото на болида му Ред Бул в квалификацията за Гран при на Испания. Австралиецът е обезсърчен от голямата разлика спрямо Мерцедес, която в 3-ата част стана близо 0.7 сек.

Той записа най-добрата си обиколка в Q3 с гумите софт, заемайки 6-о място, като по думите му това е бил по-добрият избор с оглед на условията и качествата на продуктите на Пирели.

„Не знам какво повече бих могъл да направя, каза Даниел. – С обиколките, които направих, смятах, че ще сме само на няколко десети от полпозишъна. А не на 6-7. Това е малко обезсърчаващо. И двамата с Макс направихме добри турове със суперсофт в 3-ата част, но това не беше предпочитаната за нас гума. Със софт се чувствах по-комфортно и затова излязох с тях накрая.”

Неговият съотборник Верстапен бе по-бърз само с 0.002 сек, за да заеме 5-ото място. Според холандеца двигателят му просто няма достатъчно силен режим за 3-ия сегмент, в който Мерцедес и Ферари използват своите квалификационни режими и повишават значително мощността на задвижващите си системи.

„От завой 1 до 4 минаваме на пълна газ, което прави нещата още по-трудни за нас, обясни Макс. – Така губим повече максимална скорост. От 7-и до 10-и също не вдигаме газта и това е още по-болезнено. В последния ми опит не можех да продължа обиколката си след грешка на завой 1. Затова смятам, че разликата е по-малка, отколкото изглежда.”