Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ядосан от наказанието си, недоволен от темпото в Q3

Рикиардо ядосан от наказанието си, недоволен от темпото в Q3

41
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че е ядосан от наказанието си от 3 места на стартовата решетка за Гран при на Австралия и от представянето си в 3-ата част на квалификацията (Q3).

Санкцията бе наложена след втората свободна тренировка, която означава, че австралиецът най-вероятно ще трябва да потегли от 8-о място в домашната си надпревара.

Тогава пилотът на Ред Бул не спази коректно процедурата при прибирането си към бокса при спирането на втората свободна тренировка заради откъснат кабел на старт-финала, като не намали достатъчно скоростта. Австралиецът премина в участък от трасето за по-кратко време от задължителното минимално такова, разпоредено от ФИА при ситуация на червен флаг.

„Най-малкото съм ядосан, каза Рикиардо. – Новините за мен са много горчиви. Допуснах грешка, няма съмнение в това. Но дали тя трябваше да бъде със стойността на наказание в решетката, при положение, че дойде в свободна тренировка, когато нямаше коли на пистата? Аз дори не минах през мястото на инцидента. За такива ситуации има предупреждения, глоби.“

По отношение на квалификацията си Даниел заяви, че представянето му в първите 2 части е било добро, но в последната са му липсвали няколко десети от секундата. И изглежда, че те били загубени изцяло в първия сектор. Утре той и съотборника му Верстапен ще стартират с гумите суперсофт срещу ултрасофт за всички останали в челото, което може да им донесе предимство.