Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Все още съм в състояние на лек шок

Рикиардо: Все още съм в състояние на лек шок

44
0
Даниел Рикиардо

22-годишният Даниел Рикиардо ще е новото име на стартовата решетка този уикенд в Гран при на Великобритания. Австралиецът е част от програмата на Ред Бул за млади пилоти и талантът му вече е познат на следящите отблизо автомобилния спорт. Миналата седмица обаче той получи шанс, какъвто не очакваше да има през 2010 г. и утре за първи път ще кара като титуляр във Формула 1 за Испания Рейсинг.

Новината дойде като подранил подарък за рождения ден на състезателя, който е роден на 1 юли. Той самият призна днес на Силвърстоун, че все още трудно осъзнава всичко, което му се случва.

Беше истинска изненада, тъй като не очаквах да се състезавам тази година. Все още съм в състояние на лек шок – с усмивка каза Рикиардо. – Иначе изпитвам малко смесени чувства към Силвърстоун, тъй като са ми се случвали какви ли не неща, но е една от пистите, които харесвам. Тук се представям на ниво, а и Англия е вторият ми дом – този уикенд спя в собственото си легло, което е прекрасно! – допълни пилотът.

Той се въздържа от всякакви прогнози и очаквания за дебюта си във Формула 1, споделяйки, че се надява само всичко да е наред.

Не се притеснявам – дава ми се шанс, а това е нещо, за което съм мечтал още от дете. В първия старт просто трябва да се постарая да завърша. Досега не съм карал в толкова дълго състезание, което е сериозно предизвикателство и физически, и умствено. Ще видим какво ще стане – заяви още Даниел.

Младежът има известен опит от времето си като трети пилот в Ред Бул, където имаше шанс да наблюдава Себастиан Фетел и Марк Уебър. Той не бе сигурен, че това ще му помогне особено през следващите дни, но поне е наясно как протича един състезателен уикенд.