Начало Formula E News Рияд ще приеме първия кръг от следващия сезон във Формула Е

Рияд ще приеме първия кръг от следващия сезон във Формула Е

124
0
Рияд,Саудитска Арабия

Столицата на Саудитска Арабия – Рияд, ще приеме първия кръг от шампионата на Формула Е от следващия 5-и сезон.

Това ще се случи през декември тази година, като това ще бъде и първата надпревара в Рияд за електрическите серии и първа в Близкия Изток. Трасето ще минава през покрайнините на града.

Точната дата още не е ясна, тъй като календарът на Формула Е за следващия сезон още не е официално обявен. Очаква се неговото потвърждение от Световния съвет на ФИА.

„Състезание в Рияд за първия кръг от следващия сезон е перфектно за началото на следващата фаза от Формула Е, заяви изпълнителният директор и основател на шампионата Алехандро Агаг.

– Саудитска Арабия е фокусирана върху бъдеще то си, като тя ще бъде идеалното място за отбелязване на дебюта на новото поколение коли в шампионата. Горди сме, че в страната избраха нас пред други състезателни категории.“

Този уикенд предстои 9-ия кръг от настоящия 4-и сезон в Берлин на летището в Темпелхоф. Лидер в шампионата е Жан-Ерик Верн от екипа на Techeetah, който има 31 точки аванс пред Сам Бърд (DS Virgin).

Никой от тях обаче не е в челото при вота на феновете за това кои трима състезатели ще получат допълнителните 100kJ енергия за болида си, известни още като FanBoost, за предстоящия 9-и кръг утре.

Към момента води шампионът от втория сезон Себастиан Буеми от Renault e.dams, който е получил цели 28% от гласовете. Зад него с 23% е Дани Абт от Audi Sport. Гласуването продължава до 6 минути преди състезанието, което започва от 19:00 часа българско време.

Всеки фен може да гласува в сайта на шампионата на: 

http://fanboost.fiaformulae.com/

Преди началото на уикенда демонстрация по улиците на Берлин с болид от новото поколение във Формула Е с по-големи крила и по-мощни задвижващи системи направи шампионът в F1 за 2016 г. Нико Розберг, който е акционер в спорта.