Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роб Смедли може да се върне във Ферари

Роб Смедли може да се върне във Ферари

75
0
Роб Смедли,Фелипе Маса

Роб Смедли може да се върне в екипа на Ферари от следващия сезон, съобщават медиите в Италия. Британецът вече обяви, че напуска Уилямс след края на сезона.

Той обаче твърдо заяви, че иска да остане във Формула 1 и няма да отиде във Формула Е при Фелипе Маса или в други серии, каквито спекулации се бяха появили.

Смедли дълго време беше състезателен инженер на Маса в Скудерията и заедно с него премина в Уилямс през 2014 г. Сега завръщането му в Маранело е много възможно, където се опитват да подсиля екипа, като Роб продължава да има къща в Модена.

„Отивам във ваканция там през януари, каза Смедли пред Gazzetta dello Sport. – Бих казал, че в момента не изключвам никоя от възможностите ми. В много удобна позиция съм другите да искат да говорят с мен. В един момент в началото на следващата година да прегледам всички възможности и да взема решение.“

Според друго издание – Speed week, Смедли може да заеме позицията на шеф по развитието на колата на Ферари от следващия сезон. А главният инженер по представянето на тима Джок Клиър да стане състезателен инженер на Шарл Льоклер.

Ако последното се случи, досегашната позиция на Клиър най-вероятно ще бъде заета от Лоран Мекис, който в момента изпълнява длъжността заместник-рейсдиректор на ФИА.