Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роб Смедли напуска Уилямс

Роб Смедли напуска Уилямс

60
0
Роб Смедли
снимка: Уилямс

Уилямс обяви, че Роб Смедли напуска тима след края на сезона. Британецът се присъедини към тима в началото на 2014 г. на позицията оперативен шеф по представянето на пистата.

Той помогна за сериозния прогрес на тима в следващите няколко сезона, като екипът на Франк Уилямс завърши на 3-о място при отборите през 2014 и 2015 година.

През 2016 и 2017 г. екипът от Гроув отбеляза спад – 5-о място, преди да претърпи пълен провал през настоящия сезон, в който по всяка вероятност ще завърши на последното 10-о място при конструкторите.

„Забавлявах се през целия си престой в Уилямс, каза Смедли. – Тимът премина през големим промени, откакто се присъединих към него през 2014 г. Беше удоволствие да съм част от него. Уилямс е много специален отбор в F1. Сигурен съм, че в бъдеще в тима, с таланта на хората там, ще се справят по-добре.“

Смедли заяви още, че след 20 години в Гран при е дошъл правилния момент да напусне и да обмисли какъв ще е следващия му ход в кариерата, като в същото време иска да прекарва повече време със семейството си.