Начало Автомобили Rogue One Star Wars Limited Edition на Nissan – играчка за пораснали...

Rogue One Star Wars Limited Edition на Nissan – играчка за пораснали деца

96
0

Името е повече от очевидно – специалният Nissan Rogue: Rogue One Star Wars Limited Edition е свързан с излизащия след по-малко от две седмици „Rogue One: A Star Wars Story” на Lucasfilm. Автомобилът е лимитиран модел на американското подразделение на японската компания, като от него ще бъдат произведени 5400 броя. Nissan Rogue е първата пълноразмерна кола с оригинална брандировка от легендарните Star Wars. Тя бе показана на автомобилното изложение в Лос Анжелис и ще се предлага в САЩ (5000 броя) и Канада (400).

Всеки автомобил разполага с широка гама оборудване и ще бъде доставен на новия си собственик с ексклузивна пълноразмерна реплика на щурмови командос. Т.нар. Death Troopers са елитни части от армията на Галактическата империя, чиито операции са свързани с имперския флот. За първи път се появяват в тийзър трейлъра на „Rogue One: A Star Wars Story” от април тази година. Всеки шлем ще е с уникален номер.

„Nissan Rogue и първият самостоятелен Star Wars филм споделят повече от име”, заяви при представянето вицепрезидентът на Nissan North America Джеръми Тъкър. „Поредицата Star Wars достига границите на технологиите още от дебюта си преди почти 40 години. Nissan върши същото по отношение на водещи за индустрията модели, пикапи и SUV автомобили като новия Rogue. Така че бе повече от логично двете компании да работят заедно.”

Nissan Rogue: Rogue One Star Wars Limited Edition е уникален колекционерски автомобил. Базиран е на Rogue SV за 2017 г. с пакет Sun and Sound Touring, при който има панорамен покрив и аудиосистема на Bose.

Предлага се във вариант с предно и задвижване на четирите колела. Цветовите версии са само две: Magnetic Black и Glacier White, а интериорът е в един цвят – черен въглен.

Двигателят е 2,5 л DOHC 4-цилиндров със 170 к.с. До края на 2016 г. ще е наличен напълно нов и пръв по рода си Rogue Hybrid, който обаче няма да се предлага за лимитирания модел.

Стандарт са трансмисията Nissan Xtronic от ново поколение с режими Sport и Eco, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert, Nissan Intelligent KeyTM, Bose аудиосистема с девет тонколони.

„Любовта към Star Wars е споходила повечето фенове в детството им, когато са изкарвали часове в игра с реплики на различни изтребители и други возила от филмите”, допълни Тъкър. „Сега няколко хиляди души ще имат възможност да се сдобият с пълноразмерен колекционерски модел. А той не е просто играчка за пораснали деца и е подходящ за всяко приключение, което можете да си представите.”