Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис: Трябва ни време

Рон Денис: Трябва ни време

31
0

Рон Денис предупреди, че победите на Макларън няма да дойдат скоро през настоящия сезон във Формула 1. Коментарите на англичанина идват след второ поредно ужасно състезание на отбора му. Сребърните стрели понастоящем са пети във временното класиране при конструкторите, зад Рено и БАР.
Преди година по същото време Кими Райконен празнуваше първата си победа в Гран при. 12 месеца по-късно финландецът не успя да завърши състезанието заради повреда на трансмисия. Съотборникът му Дейвид Култард остана чак шести и също не бе във възторг нито от представянето си, нито от колата. В светлината на тези събития Денис призна, че ще отнеме поне няколко състезания отборът да си върне добрата форма.
– Ще ни трябва повече от едно състезание, за да се върнем в позиция да побеждаваме, но това все пак ще се случи. Някои неща от изминалия състезателен уикенд са окуражаващи, но човек трябва да внимава в преценките си. Освен това ние не отиваме на надпреварата, за да се класираме втори, трети или четвърти. Отиваме, за да побеждаваме.
По-сериозно развитие за проблемния МР4-19 на Макларън се очаква за Гран при на Испания в началото на май. Дотогава екипът ще продължи да работи уикенд за уикенд и да се опитва да спечели по-съществени точки в състезанията.