Начало Formula E News Розенквист на полпозишън в Мексико

Розенквист на полпозишън в Мексико

31
0

Феликс Розенквист от екипа на Mahindra ще стартира от първа позиция в днешната еПри на Мексико, 5-и кръг от шампионата на Формула Е. Състезанието е от полунощ българско време.

Той направи почти безгрешна обиколка в решителната част на квалификацията и остави зад себе си Антонио Феликс да Коща от Andretti. Алекс Лин от DS Virgin, който постигна 3-о време, обаче ще стартира 12-и заради санкция за смяна на скоростна кутия.

След първите 2 групи местата в топ 5 заеха най-бързият Себастиан Буеми от Renault e.dams, Розенквист, Жан-Ерик Верн от Techeetah, Нелсон Пике от Jaguar Racing и Сам Бърд, който също като съотборника си в DS Virgin  ще стартира с 10 места назад на грида. Шампионът Лукас ди Граси от Audi Sport остана извън Супер пола – 12-и, а заради санкция от 10 места за нерегламентирана смяна на инвертор.

От третата серия Да Коща, Търви и Лин заеха местата от 3-о до 5-о. От последната група изненадващо никой не успя да се нареди в топ 5, въпреки че нивото на сцепление бе най-добро. Така за Суперпола се класираха Буеми, Розенквист, Да Коща, Търви и Лин.

В решителната фаза първи обиколка направи Лин – 1:02.014 мин, а след него Търви изостана на 0.158 сек. Да Коща бе по-бърз с 0.162 сек и поведе в класирането. Розенквист обаче беше с още 2 десети по-бърз и излезе начело. Буеми загуби около 0.2 сек след блокиране на гумите в първия завой. До края на обиколката пасивът му нарасна на 0.8 сек и той остана 5-и. Така Розенквист ще потегли първи, следван от Да Коща и Търви след наказанието на Лин.