Начало Moto News Роси е опериран успешно снощи във Флоренция

Роси е опериран успешно снощи във Флоренция

64
0

Световният шампион Валентино Роси е претърпял успешна операция в центъра за ортопедични травми във Флоренция, Италия вчера следобяд. Докторите са наместили десния му пищял, който той нарани сериозно по време на вчерашните свободни тренировки за Гран при на Италия в MotoGP.

2,5-часовата операция е проведена от д-р Роберто Буци, а негов асистент е бил добре познатият на всички д-р Клаудио Коста от Клиника Мобиле в MotoGP.

„Валентино пристигна в болницата Кареги, където му бяха направени обстойни прегледи, за да могат да се отхвърлят всички съмнения за други травми. След това решихме да пристъпим към операция, при която изчистихме фрактурата, която по-късно бе стабилизирана с пирон. Резултатът от операцията е положителен и сега костта е стабилна. Областта около нея остана отворена, което е обичайно за подобни случаи. Тя обаче ще бъде зашита в друга операция, която ще проведем през следващите няколко дни. Уверени сме, че Валентино ще може да напусне болницата след седем до десет дни, след което ще може да започне да натоварва крака си с помощта на патерици“, заяви д-р Буци, който също така посочи, че все още е много рано да се каже колко време точно ще е нужно на Роси за пълно възстановяване.

Видео от вчерашното падане на световния шампион може да се види ТУК.